A The Talent képzőművészeti pályázatról és festőműhelyről aktuális hírekért és információkért látogasson a www.thetalent.hu weboldalra!

A pályázatról:

A Bakelit Multi Art Center 2007 óta hirdeti meg az évente megszervezett The Talent képzőművészeti pályázatát autodidakta művészek számára. A korábban ’Diploma nélkül’ címet viselő pályázat, amely kiállítássorozatként működik tovább, a Bakelit Multi Art Centernek egy évtizede működő kultúrprogramja. Olyan tehetséges alkotóknak kínál bemutatkozási lehetőséget, akik nem rendelkeznek képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával.

Az immár The Talent néven meghirdetésre kerülő pályázat már önmagában is minőséget jelöl. A talentum mint fogalom egyszerre nyitott és zárt. Nemcsak a tehetség rejlik a szó jelentése mögött, hanem szellemi értéket képvisel. Ezt hangsúlyozza és ezt az üzenetet hordozza a The Talent kiállítás, miszerint a művészet minőség, és értéket kell felmutatnia, amely kizökkentheti az embereket a hétköznapokból. Egy szellemi világ, amit kézzel tapinthatóvá kell tenni. A kiállítás alapötlete Tanai Toguro Gyula festőművésztől származik, aki az alkotókhoz hasonlóan autodidaktaként lépett a pályára és tapasztalta meg az érvényesülés nehézségeit.

A képzőművészeti alkotások benyújtása és értékelése után a legsikerültebb művekből kiállítás nyílik a Bakelit Multi Art Centerben. A kiállítandó műveket minden alkalommal szakmai zsűri értékeli, választja ki és rangsorolja. A megnyitón minden résztvevő belátást nyerhet a zsűri értékelési szempontjaiba, szakmai kritikájába, és ezáltal is továbbfejlesztheti alkotói tevékenységét és művészeti horizontját.

Utazó kiállítás (Talent Tour)

A Bakelit M.A.C. célja a pályázat szépségén túl, hogy a szakmai zsűri által kiemelkedőnek értékelt munkákat Európa-szerte utaztassa, a Bakelit közössége mellett más hazai és nemzetközi közönségnek is bemutassa, és ezáltal segítsen az alkotóknak a közönséggel való ismerkedésben, valamint terjessze az autodidakta művészek kiváló munkáinak a hírét.

A The Talent kiállítássorozat gyakori budapesti befogadói: Müszi, Barabás Villa, Békásmegyeri Közösségi Ház

The Talent rajz- és festőműhely

A már többéves hagyománnyal rendelkező The Talent rajz- és festőműhely alkalmat biztosít a tanulni, fejlődni vagy csak kellemes kikapcsolódásra és közös alkotásra vágyóknak, hogy Atlasz Gábor vezetésével bontakoztassák ki alkotói tehetségüket.

Helyet kínál számukra a tanulásra, gyakorlásra, alkotásra, valamint arra, hogy egymásra is hatással legyenek. Idén január 6. és június 9. között kéthetente pénteken kerül sor Atlasz Gábor műhelyfoglalkozására. A csapathoz folyamatosan lehet csatlakozni!

A festőműhely alatt készült művekből kiállítás nyílik a Bakelit Multi Art Centerben.

További információk:
http://www.thetalent.hu/
https://www.facebook.com/thetalentpalyazateskiallitas/

Partnereink:

Hírlevél feliratkozás

* szükséges

Hallgasd online