A Bakelit Multi Art Center elsődleges célja, hogy nemzetközi kulturális projekteknek adjon otthont, így változatos és inspiráló tereket, valamint tanulási, alkotási és előadási lehetőséget biztosít a kreatív alkotók számára.

A Bakelit kellemes környezetet kínál az innovatív gondolkodású és újszerű alkotói munkának elkötelezett művészeknek, mindemellett pedig kulturális, kiemelten közönségbevonásra törekvő eseményeket és előadásokat szervező művészeti központként működik. A kísérleti előadói munkát előtérbe helyező szervezetünk figyelmet fordít a külföldi közönségépítésre is a nemzetközi kapcsolatrendszere által. A megújuló munkát és ötleteket elsősorban a különleges és kreatív hangulatú terek felajánlásával támogatja.

Néhány adat:
Az ipari környezetben megalakuló független kulturális központ több mint 10 éve működik művészeti és nem-művészeti intézményként egyaránt. A Bakelit 2200 négyzetméternél nagyobb bérbe vehető felülete 2 színházi teret, 6 próbatermet, egy tágas konyhát, illetve egy egyedi stílusú bárpultot és hostelt foglal magában. A Bakelit kiválóan felszerelt és igényes terei koncertek, színházi előadások, kiállítások, esküvők és egyéb magánrendezvények megszervezésének és lebonyolításának a lehetőségét kínálja. Az intézmény célul tűzte ki, hogy egy olyan barátságos és nyitott közeget teremtsen, amelyben az ide látogatók vélemény- és ötletcseréje kap elsődlegesen szerepet.

A Bakelit több európai szervezettel működik együtt elsősorban uniós pályázatoknak köszönhetően. A Trans Europe Halles (Független Kulturális Központok Európai Hálózata) széleskörű hálózatának a tagjaként több nemzetközi partnerrel épített és épít ki eredményes művészeti irányultságú kapcsolatot. A Bakelit olyan multidiszciplináris nemzetközi művészeti hálózattal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy változatos programokat és előadásokat fogadjon be. Így otthont ad többek között zenei, színházi, táncszínházi és képzőművészeti eseményeknek is.

A Bakelit nyitott az új és kreatív projektekre, amelyek által megteremti annak a lehetőségét, hogy a művészek, a közösségi tagok, az önkéntesek és a sokszínű közönség is érvényesülni tudjon a művészeti forgatagban.

 

Hírlevél feliratkozás

* szükséges

Hallgasd online